Jak na efektivní krátkodobý pronájem nemovitosti?

Jak na efektivní krátkodobý pronájem nemovitosti?

Mít nemovitost na pronájem a vytvořit si stabilní „pasivní“ příjem je snem mnoha Čechů. Ale pokud vynecháme velké investory, jen poměrně málo jednotlivců je v daném oboru skutečně úspěšných. V prvé řadě proto, že představy většiny lidí jsou od reality na míle vzdálené. A za další není snadné sehnat slušné a platící nájemníky. Východiskem může být krátkodobý pronájem přes služby typu Airbnb.

https://politicon.eu/bannery/estate_300x600.jpgDlouhodobý vs. krátkodobý pronájem

Jak klasický (tzn. dlouhodobý), tak krátkodobý pronájem mají svá pro i proti. V případě běžného pronájmu nebudete muset aktivně shánět nájemníky. Nemovitost pronajmete na delší dobu a o nic víc se nestaráte. Rozhodnete-li se však bydlení pronajímat na kratší časové úseky, může se stát, že delší dobu nezavadíte o vhodného zájemce. K výhodám patří flexibilita: kdykoliv můžete s pronajímáním přestat, nebo naopak nabídnout k pronájmu vlastní bydlení nárazově v době, kdy nečekaně odcestujete do zahraničí.

Pronájem na kratší dobu je výnosnější, ale pracnější

Další nespornou výhodou krátkodobého pronájmu je i vyšší zisk. V případě pěkného bytu či apartmánu na dobré adrese můžete vydělat i několik tisíc za noc. Tedy teoreticky – pokud se vám podaří zaujmout potenciální hosty více než konkurence.

Krátkodobý pronájem nemovitosti je poměrně pracný. Rozhodně ho nelze považovat za pasivní příjem – naopak počítejte s tím, že strávíte spoustu času vyhledávání a komunikací nájemníků, údržbou bytu a souvisejícími činnostmi. Nemusíte však zoufat, protože se nabízí řešení v podobě správy krátkodobého pronájmu odborníky z externí firmy.

Téměř nic nedělat a jen vydělávat

Svěříte-li svou nemovitost expertům, nebudete litovat. Kromě toho, že ušetříte spoustu času, se zvýší i výnos z pronájmu, a to až o polovinu. Jako dobrý volba se jeví například správa bytu pod taktovkou bydlenka.eu – specialisté svým klientům přivítali více než 15 000 hostů a zajistili tisíce pětihvězdičkových hodnocení na platformách Airbnb a dalších.

Nemáte vlastní nemovitost?

Pro lidi, kterří by rádi vstoupili na realitní trh, ale nemají dostatek vlastních prostředků, jsou také mnohé možnosti. Například platforma estateguru.co nebo inverster.cz. Oboje jsou platformy, kde se buď několik desítek nebo i stovek investorů složí na nemovitost a zisk z ní si následně rozdělí nebo se podílí na projektu nějakého velkého developera.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *