5 nápadů pro využití silných magnetů doma

5 nápadů pro využití silných magnetů doma

Silné neodymové i jiné magnety jsou součástí přístrojů, nástrojů, zařízení v průmyslu a výrobě či automobilech. Ale najdete je také na mnoha místech domácnosti nebo je můžete pro zlepšení bydlení využít. Kde se vám neodymy v bytě mohou hodit?

Neodymové magnety jsou v současnosti nejsilnější běžně dostupné magnety. Jsou permanentní, fungují bez elektřiny. Jak je můžete v bytě a domě také využít?

1) Magnetický držák nožů a náčiní v kuchyni i dílně

Kam uložit nože, aby se netupily a byly hned po ruce? Na dřevěný magnetický držák, lištu na nože, kterou připevníte ke stěně. Na první pohled vypadá jen jako kus hezkého prkénka. Ale když k ní přiblížíte kovový nůž, přicvakne se. Stejně tak třeba nůžky nebo jiné náčiní.

Uvnitř prkénka jsou totiž ukryté silné magnety. Nejsou vidět, aby nepřišly do styku s nožem a netupily jej. Magnetický držák na nože si můžete pořídit už hotový, anebo si jej vyrobit. Návod najdete na magnetickém blogu Magnetik.cz

2) Magnetická polička na dózy

Dochází vám místo na poličce? „Položte“ plechové dózy s čajem nebo kořením na její spodní stranu. Stačí, když na spodní stranu poličky přilepíte pár neodymových kotoučových magnetů. Přicvaknou se na ni dózy a krabičky z plechu, ale také víčka menších skleniček. Magnetická polička vám ušetří místo v kuchyni.

3) Sběrač rozsypaných špendlíků

Občas se stane, že se doma rozsypou špendlíky, šroubky, matičky. Jak je rychle posbírat? Vezměte do ruky plastový kelímek třeba od jogurtu, případně plastovou dózu a vložte dovnitř větší neodymový kotoučový magnet. Vnější stranou kelímku se přibližte k rozsypaným špendlíkům, šroubkům, hřebíčkům. Přicvaknou se ke kelímku magnetického sběrače. Až se přichytí všechny, přesuňte kelímek nad misku a opatrně z kelímku magnet vyjměte. Magnetická síla se ztratí a špendlíky či šroubky spadnou do misky.

4) Magnetky na recepty i nástěnku

Oblíbené jsou barevné magnetické figurky – magnetky na lednici. Hodí se na přicvaknutí nákupních seznamů, receptů, návodů, rodinných vzkazů na dvířka ledničky, ale i k umístění fotografií, obrázků na magnetickou nástěnku.

5) Nábytkové magnety a příchytky na LED pásky

U starších kuchyňských skříněk časem přestávají držet dvířka zavřená. S magnety je opravíte rychle. Nábytkové magnety a magnetické zavírání skříněk pomohou dvířka držet pevně zavřená. Pořídíte je za pár korun na webu Unimagnet.cz

Využíváte už také silné magnety? Pokud ano, kde?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *