Stěhování po Praze

Stěhování po Praze

Konečně jste našli vhodný byt, který je ve vašich finančních možnostech, a teď vás čeká stěhování? Poradíme vám, co zařídit, jak správně zabalit i na co si dát pozor. Věřte, že i když se stěhujete jen o pár stovek metrů nebo kilometrů daleko a stále zůstáváte v milované stověžaté matičce Praze, nesmíte nic podcenit.

Co zařídit před samotným stěhováním

Už nějakou dobu víte, že vás čeká stěhování a u vás doma to stále vypadá jako jedno velké skladiště? Máte pocit, že se nikdy nezvládnete přestěhovat? Nezoufejte. V první řadě projděte seznam stěhovacích firem a nějakou vhodnou si včas objednejte. Je docela možné, že pokud to neuděláte včas, ty s dobrými referencemi a cenami už budou mít ve vámi preferovaný termín obsazeno. Pokud chcete ušetřit, domluvte si půjčení dodávky a poproste pár kamarádů. Vše ale udělejte s dostatečným předstihem.

Nezapomeňte si včas sehnat dostatek papírových krabic (na knihy, talíře a další věci), igelitových pytlů (třeba na oblečení či peřiny) a novin (na zabalení křehkých věcí). Důležitá je i izolepa a fix na popisování.

Jak správně zabalit

Věci zabalte do krabic a pytlů, a na vše napište, co se uvnitř nachází a do které místnosti v novém bytě je třeba to zanést. Pamatujte na to, že vybalování vám možná pár dní potrvá, a proto si vše potřebné na nejbližší dny nechte zvlášť.

Větší kusy nábytku stěhujte rozmontované (pokud je to možné). Nejenže se s nimi při stěhování bude lépe manipulovat, ale hrozí také menší riziko, že se poničí a odřou například při procházení dveřmi.

Co udělat po nastěhování do nového bytu

V novém bytě co nejdříve vyměňte zámek. Nikdy nevíte, kdo všechno tu bydlel před vámi a stále ještě může mít klíče. Stěhujete-li se do pronájmu, pečlivě si zdokumentujte všechny případné vady, abyste se vyhnuli případným problémům, až jednou budete byt opouštět.

Ať už se stěhujete z Černého mostu na Prahu 6 nebo jen v rámci jedné městské části a čeká vás například velká akce s pracovním názvem „Stěhování Praha 3“, přejeme mnoho štěstí. Ať se vám dobře bydlí.

….

Text od Petry, Ilustrace od Richarda


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *