Jak poznat lichváře a podvodné firmy

Pokud jste zoufalí a opravdu vám chybí finanční prostředky, pak se prosím dále nezadlužujte, alespoň ne u podvodných osob, které nabízejí sice lákavé, ale šíleně nevýhodné půjčky takřka každému. Poté vydělávají buďto na enormních úrocích, nebo pomocí exekuce majetku dlužníka. Jsou to nehezké vyhlídky, které by nikdo nechtěl zažít.

Jak tyto podvodné firmy a soukromé osoby poznat?

Nikdy nevěřte inzerátům v novinách! Tyto inzeráty jsou ve sto procentech případů podvodné, a buďto máte vysoké úroky, ke kterým připočtěte různé šikovně vložené poplatky, nebo neúnosné splátky. V těchto případech můžete být ještě rádi, že vám peníze půjčili. Nově totiž využívají podvodné firmy a lichváři fintu, pomocí níž lidem nezaplatí vůbec nic a chtějí po nich za toto “nic“ enormní splátky. Napíší vám totiž do smlouvy, kterou podepíšete, že vám peníze již poslali na účet. Poté, když to podepíšete, s tímto jednáním souhlasíte a zároveň potvrzujete, že jste peníze dostali. Protože ve smlouvě není uvedeno číslo vašeho účtu, je poté hrozně těžké prokázat, že nemáte ještě jeden účet a že jste tedy peníze opravdu nedostali.

Nenechte se napálit a používejte svůj selský rozum. Nikdy nevěřte inzerátům typu: „Půjčíme vám od 10 000 – 1 000 000 bez výpisu z registru dlužníků. Bude vám stačit jen váš občanský průkaz. Dovážka peněz až k vašemu domu ZDARMA!“ Na první pohled je jasné, že toto by vám nikdo nikdy nenabídl, kdyby to myslel férově!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *