Virtuální prohlídky nemovitostí

Kupujete-li nemovitost, zřejmě chcete, aby bylo vše podle vašich představ. Chcete co nejpřesněji vědět, jak bude vaše nemovitost vypadat. Nejlepším řešením v takové situaci je samozřejmě kupovanou nemovitost osobně navštívit, abyste si ji sami mohli co nejlépe prohlédnout. Ne vždy však máte takovou možnost.

Kdy využít virtuální prohlídku

Pokud se chystáte si nechat postavit dům s využitím developerské firmy, nemáte samozřejmě možnost tento dům navštívit předem. Jedním z řešení jsou ale vzorové domy. Takový vzorový dům si můžete důkladně prohlédnout. Ovšem ne každá developerská firma má vzorové domy k dispozici nebo se mohou nacházet příliš daleko od vašeho bydliště. Právě v takovém případě je vhodná virtuální prohlídka nemovitosti.

Virtuální prohlídka se jeví jako vhodná i v případě, kdy nakupujete již hotovou nemovitost od realitní kanceláře a kvůli velké vzdálenosti a z časových důvodů se vám osobní návštěva nemovitosti příliš nehodí.

Jak vzniká virtuální model?

Jak vlastně taková virtuální prohlídka vzniká? V dané nemovitosti, nejčastěji ve vzorovém domě, je profesionálním fotoaparátem pořízena řada snímků, vždy z každého místa několik, aby byla pokryta co největší část nemovitosti. Z těchto snímků je pak pomocí speciálních programů sestaven 3D model a nám se tak obraz jeví jako zcela plastický. Před snímkováním musí být nemovitost samozřejmě vybavena nábytkem, ale jen skromně. Interiér nesmí být přeplácaný, nesmí působit nevkusně a samozřejmě musí být dokonale uklizen.

Jak se dostat k virtuální prohlídce

Řada realitních či developerských firem má virtuální prohlídky nemovitostí na svých webových stránkách. Ovšem většinou jde jen o ukázku. Ve většině případů jsou virtuální prohlídky zpoplatněny a vy je máte možnost vidět po konzultaci s konkrétní firmou, kdy vám tato firma sdělí přihlašovací údaje k přístupu k prohlídce na webových stránkách, či vám jej dá na CD.

Virtuální prohlídka je vhodným řešením v situacích, kdy opravdu nemáte možnost kupovanou nemovitost navštívit ale chcete mít o dané nemovitosti co nejpřesnější představu.

Co vše si můžete virtuálně prohlédnout?

Virtuální prohlídky neslouží jen po potřeby nákupu nemovitosti. I řada luxusních hotelů nabízí možnost si takto prohlédnout pokoj, než se ubytujete. Nebo si často můžete virtuálně prohlédnout školu, kam bude chodit vaše dítě. Rovněž máte možnost prohlédnout si některé významné stavby, jako například Bílý dům či Taj Mahal.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *