Development


Co je to development?

Development je odvětví, které se zabývá stavbou nemovitostí v celém procesu – od povolení ke stavbě, shánění dodavatelů, samotné výstavbě až po následný prodej nemovitosti.

Pracovník developerské firmy, tzv. developer buď vyhledává vhodné lokality a zajišťuje stavbu nemovitosti sám, nebo může získávat zakázky například od města. Developeři se samozřejmě snaží o co největší zisk, pouští se tedy do co nejvýhodnějších projektů, ať už to jsou stavby rodinných nebo obchodních domů.

Výhody využívání developerských služeb

Kdy je pro vás výhodné využít těchto služeb? Samozřejmě že v případě, pokud uvažujete o koupi nového rodinného domu. Stavbu domu si můžete obstarat samozřejmě i sami, ale musíte počítat s tím, že s tím souvisí i spoustou zařizování, jako hledání vhodného pozemku, vyřizování povolení, zajišťování inženýrských sítí, kolaudace atd. To všechno za vás může zařídit developer. Vy si jen vyhledáte nějaký dokončený nebo probíhající developerský projekt, zaplatíte a můžete se nastěhovat.

Developerské projekty

Developerské projekty mohou být jednorázové, tedy výstavba jednoho rodinného domu nebo obchodního centra a nebo se může jednat o tzv. city development. U city developmentu nejde jen o výstavbu jednotlivých objektů, ale o celé městské části.

Developer by se měl vždy snažit, aby stavěný objekt zapadal do okolního prostředí, aby stavba respektovala ráz krajiny a rovněž by měla být v souladu se stávající zástavbou. Dále by měl samozřejmě myslet i na ekologičnost a ekonomičnost staveb. Takže zateplení domu či kvalitní okna a dveře by měly být u developerských projektů samozřejmostí.

U větších developerských projektů je velmi důležitá i dopravní obslužnost či občanská vybavenost, tyto stavby se tedy někdy stávají rovněž součástí developerských projektů.

Developerské firmy u nás

V České republice se nachází řada developerských firem, většina z nich se však soustředí na projekty poblíž velkých měst, především Prahy. Je tomu tak z toho důvodu, že právě tyto oblasti jsou pro developery atraktivní, co se týká poptávky a následného zisku.


[ssba-buttons]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *