Hypotéka pro dlužníky

Hypotéka pro dlužníky

Co všechno o vás banka umí zjistit?

Jak bankovní, tak nebankovní společnosti si toho o vás dokáží leccos zjistit. Právě centrální registr dlužníků je v oblasti finančnictví dosti zásadním zdrojem informací o klientech. Ten o vás bance či nebankovní společnosti vypoví vše o vaší zadluženosti, tedy dluzích, půjčkách, počtu kreditních karet apod.

Dlužník a hypotéka u bankovní společnosti

U všech bank musíte projít schválením co se týče registru dlužníků. Pokud v něm máte záznam, neznamená to ještě stoprocentní neúspěch u žádosti o hypotéku. Banka bere v potaz výši vašeho zadlužení, menší dluhy přehlíží, ale obecně se dá říci, že co se týče udělení hypotéky, jsou bankovní společnosti k jakýmkoli dlužníkům spíše nedůvěřiví. Každá banka si stanovuje své vlastní podmínky, a proto záleží vždy na konkrétním klientovi, který je vázán dluhem.

Jak dostat hypotéku bez registru dlužníků?

V současné době počet lidí, kteří jsou vázáni dluhem, spíše roste. Na druhou stranu si banky své klienty hodně ověřují a kladou na ně vysoké nároky. Hypotéku však lze získat i bez registru dlužníků, přičemž tento způsob na klienta neklade tak velké nároky jako banka. Hypotéky bez registru fungují přibližně na stejné bázi jako půjčky bez registru dlužníků.

Jistě tušíte, že hypotéku bez registru dlužníků dostanete jen u nebankovních společností. Ve srovnání s bankovními hypotékami nabízejí nebankovní společnosti v lecčems mnohem méně výhodné podmínky a také je třeba si nebankovní společnost více ověřit. Mimo to nebankovní společnosti obvykle požadují po klientovi větší záruku než banka, ale většinou se o nic nelogického nejedná. Je zkrátka zapotřebí si konkrétní společnost proklepnout a dát si pozor, abyste coby její klient třeba nevědomě nepřistoupili na nějaké nesmyslné podmínky.

Kde zažádat o hypotéku bez registru?

O hypotéku bez registru zažádejte v jakékoli nebankovní společnosti, která hypotéku poskytuje. Nebankovní společnosti poskytující hypotéku nejsou v takovém procentu nesolidní, jako nebankovní společnosti poskytující půjčku. Nebankovní společnosti poskytující svým klientům hypotéku jsou v současnosti více prověřované a procházejí větší kontrolou.

Co se týče hypoték samotných, poskytují většinou klasickou nebo americkou hypotéku, tj. hypotéku na cokoli, nejen na financování bydlení. Pokud jste solidní klient, budete moci jistě využít i řadu výhod.

Pokud uvažujete o nebankovní hypotéce, pořádně si ověřte, u jaké společnosti o ni žádáte. Hypotéka bez registru dlužníků by pro vás měla znamenat pouze krajní řešení jak si zajistit finance. Jestliže jste už zadluženi u jiné společnosti, pravděpodobně máte problém se splácením dluhů a další hypotéka by vás jen dostala do bezvýchodného kolotoče nekončících půjček.
Samozřejmě vám pak hrozí i to, že o nemovitost, kterou ručíte, nakonec přijdete. Před tím, než o hypotéku bez registru dlužníků zažádáte, zkuste zvážit možnost refinancování úvěru. V každém případě vše důkladně promyslete!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *