Jak v chatě zajistit el. proud?

Jak v chatě zajistit el. proud?

To si hned povíme! V chatě můžete mít například naftový, či benzínový agregát, který vám bude vyrábět elektřinu. Ovšem při dnešních cenách pohonných hmot je tato varianta trochu více zastaralá, a proto je třeba se podívat po jiném řešení. Nejsem žádný ekoterorista, ale zde padnou solární panely dokonale!

Ještě aby ne! Chaty a chalupy se většinou staví na pěkně osvětlených místech a v oblastech, kde je většinu roku pěkně. Proč nevyužít tento potenciál, kterým se jen mrhá? Ano, odpůrci budou namítat, že pořizovací cena je vyšší, než u agregátu, ovšem také úspornější a peníze se vám rychle vrátí! Přeci jenom na provoz chaty, či chalupy, nebudete potřebovat nějaké enormní odběry elektřiny, a když by vámi zvolený solární panel nedostačoval, vždy můžete koupit ještě jeden, nebo použít podpůrně i agregát. Ovšem tak, či onak, ušetříte!

Solární panely nejenom, že vyrábějí elektřinu, ale také ji ukládají do kontejnerů, které si můžeme představit jako obrovské baterie. Z těchto baterií de facto vy odebíráte proud a solární panely tyto baterie dobíjejí. Jedná se o dokonalou souhru, která opravdu funguje.

A proto až budete tento problém řešit, tak se podívejte na stránky firem, které tyto solární panely vyrábějí. Jistě budete potěšeni jak účinností, tak pořizovací cenou!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *